Pritužba na proizvod

Ako ste primili krivi proizvod ili proizvod za koji sumnjate da nije nov, možete ga vratiti u roku od 14 dana od datuma kupovine, a mi ćemo vam poslati novi proizvod ili vratiti cijenu kupovine. U slučaju bilo kakvih problema, molimo vas da nas obavijestite na info@lorin6.com.

Pritužba na dostavu:

Ako je paket fizički oštećen, nedostaje sadržaj, pokazuje znakove otvaranja ili su proizvodi u paketu oštećeni, a kupac je takav paket ipak preuzeo jer nije odmah primijetio te znakove na ambalaži ili samim proizvodima, kupac mora pokrenuti postupak reklamacije kod Pošte Slovenije ili drugog dostavnog pružatelja. Da biste pokrenuli prigovor na oštećeni paket, donesite paket u najbližu poštu ili jedinicu dostavne službe u istom stanju u kojem ste ga primili (bez dodavanja ili uklanjanja bilo čega, prisilno pakiranog ili barem s isporučenom originalnom ambalažom, koja je ujedno i najčešći pokazatelj uzroka ozljede) i ispunite datoteku oštećene pošiljke. Međutim, možete organizirati da vas kupac posjeti kod kuće s poštanskom jedinicom koja vam je isporučila proizvod, koji popunjava datoteku oštećene pošiljke u vašoj prisutnosti, a zatim potrebnu zamjenu za kupca ili dogovor o tome organizira pružatelj usluga.

Davatelj se slaže s kupcem o odgovarajućem rješenju, u slučaju štete prihvatljive kupcu i kupac bi zadržao takav proizvod, pružatelj može izdati financijski kredit za procjenu štete, ili ako je šteta prevelika i kupac je neprihvatljiv, kupac prirodno ima pravo zamijeniti proizvod.

Rok za prijavu štete u prijevozu je 30 dana u Pošta Slovenije. Kako bi postupak bio što kraći i jednostavniji za vas, pošaljite nam kopiju zapisnika na info@lorin6.com. Daljnje spašavanje oštećene pošiljke rješavat ćemo s pružateljem usluga dostave i poslat ćemo vam novi proizvod.

Provođenje jamstva:

Uvjeravamo vas da će naši proizvodi funkcionirati učinkovito i ispuniti svoju svrhu kada se pravilno koriste i održavaju prema uputama. U suprotnom, u roku od 14 dana od kupnje, vratit ćemo cijenu proizvoda.

Odgovornost za pogreške u naravi

Pružatelj je odgovoran za stvarne greške koje je stvar imala kada je rizik prešao na kupca, bez obzira na to je li mu poznat ili ne. Pružatelj je odgovoran i za one stvarne pogreške do kojih dolazi nakon što se rizik prenese na kupca ako su posljedica uzroka koji je već postojao. Ne uzima se u obzir značajna pogreška.

Pogreška u stvarnom vremenu:

Potrošač može podnijeti prigovor na kvar u naravi za bilo koji kupljeni proizvod koji nema jamstvo ili jamstvo. Stoga potrošač može ostvariti zakonska prava zbog nedostatka proizvoda za koji je dano jamstvo, a isto može odlučiti kada ne želi tražiti jamstvo za proizvod za koji je dano jamstvo.

U obliku greške u naravi, potrošač može oglašavati pogrešku kod prodavatelja u roku od 2 mjeseca od otkrivanja dotičnog nedostatka ili u roku od 2 godine od preuzimanja robe od strane kupca.

Potrošač može po svom izboru zatražiti: ispraviti pogrešku, vratiti uplaćeni iznos razmjerno nedostatku, zamjenu robe ili povrat uplaćenog iznosa.

Pri ostvarivanju prava iz ove glave potrošač mora točnije opisati pogrešku u obavijesti o pogrešci i omogućiti prodavatelju da pregleda proizvod. Ako pogreška nije sporna, trgovac mora udovoljiti zahtjevu potrošača što je prije moguće, a najkasnije u roku od 8 dana. Međutim, ako postoji spor oko pogreške, trgovac mora potrošaču dati pisani odgovor u roku od 8 dana.

O otkrivanju stvarne greške obavijestite nas na info@maxyhome.si