Uvjeti za jamstvene zahtjeve i povlačenje ugovora

Ovi opći uvjeti jamstva i povrata proizvoda primjenjuju se na MaxyHome.eu/si/at/de/hr/cz/sk/it internetsku trgovinu kojom upravlja Lorin6 d.o.o., a nalazi se na adresi Bežigrajska cesta 9, 3000 Celje, Slovenija (u daljnjem tekstu “Prodavatelj”).

Pravo na odustajanje od kupnje

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (ZVPot), potrošači imaju pravo obavijestiti prodavatelja o odustajanju od ugovora na daljinu u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Izjava o povlačenju smatra se pravodobnom ako je poslana u navedenom razdoblju povlačenja. U tom se kontekstu potrošač definira kao fizička osoba koja stječe ili koristi robu ili usluge u svrhe izvan svoje profesionalne ili dohodovne djelatnosti. Pravne osobe nemaju pravo odustati od ugovora prema ZVPot-u.

Kupac može od prodavatelja zatražiti sljedeće: zamjenu za drugi proizvod, kredit u trgovini, djelomični ili puni povrat kupoprodajne cijene. Trošak povrata proizvoda u potpunosti snosi kupac prema važećim poštanskim cijenama. Kupac ne može zatražiti povrat dodatnih troškova koji mogu nastati ako kupac svjesno odabere drugu vrstu pošiljke osim standardne pošiljke ili drugu uslugu dostave koja nije najisplativija. Povrat proizvoda mora se izvršiti najkasnije 14 dana od povlačenja iz kupoprodajnog ugovora. Proizvod mora biti neiskorišten, neoštećen, u originalnom pakiranju i u nepromijenjenoj količini, osim ako potrošač nije odgovoran za uništenje, gubitak, smanjenje količine ili oštećenje proizvoda.

Proizvode je potrebno poslati kao paket bez gotovine po isporuci na adresu: Lorin6 d.o.o., Bežigrajska cesta 9, 3000 Celje, Slovenija. Kopija računa i ispunjeni obrazac za povrat robe moraju biti uključeni u paket.

Ovo se pravo ne odnosi na proizvode izrađene po narudžbi, odnosno prema izričitim zahtjevima i zahtjevima kupaca.

Kupac može pregledati i testirati kupljene proizvode samo u mjeri potrebnoj za utvrđivanje njihovog stvarnog stanja. Ako smatrate da proizvod ne radi ispravno ili ne ispunjava vaša očekivanja, obratite nam se na info@maxyhome.eu ili na telefonski broj naveden na web mjestu. Naši savjetnici rado će vam pružiti dodatne informacije koje će vam pomoći da izbjegnete nepravilnu uporabu proizvoda, oštećenje proizvoda ili potencijalnu štetu na drugim predmetima. Teret dokazivanja u vezi s ostvarivanjem prava leži na potrošaču.

U slučaju da prodavatelj tijekom postupka povrata ili nakon primitka proizvoda utvrdi da je vraćena roba oštećena ili da se vraćena količina ne podudara, kupac je odgovoran za smanjenje vrijednosti robe ako je to rezultat rukovanja koje nije potrebno za određivanje karakteristika, vrijednost i rad robe. Unatoč smanjenoj vrijednosti robe zbog djelovanja potrošača, prodavatelj ne može potrošaču oduzeti pravo na odustajanje od ugovora, a time i povrat kupoprodajne cijene.

U slučaju odustajanja od ugovora i ako je kupoprodajna cijena već plaćena za kupljeni proizvod, tvrtka će primljene uplate vratiti odmah, ili najkasnije 30 dana nakon primitka obavijesti o odustajanju od ugovora. Prodavatelj će vratiti primljena plaćanja kupcu istim načinom plaćanja koji je potrošač koristio za plaćanje, osim ako je potrošač izričito zatražio uporabu drugog načina plaćanja i zbog toga ne snosi nikakve dodatne troškove.

Za proizvode dostupne u internetskoj trgovini jamstveni uvjeti primjenjuju se u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot). Roba ima jamstvo ako je naznačena na jamstvenom listu ili računu. Jamstvo vrijedi kada se poštuju upute na jamstvenom listu i predoče račun.

Za obrazac za povrat proizvoda ili jamstvena potraživanja obratite nam se na info@maxyhome.eu. Slijedite upute na obrascu da biste dovršili postupak.

Opći uvjeti za jamstvene zahtjeve

Za proizvode koji dolaze s jamstvom, dobavljač ili proizvođač proizvoda određuje opće uvjete za jamstvene zahtjeve. Kupac mora zatražiti jamstvo izravno od jamca, koji je proizvođač proizvoda, osim ako tijekom postupka nije drugačije određeno.

Prodavatelj daje sljedeće preporuke za rukovanje proizvodima kako bi se izbjegla šteta:

 • staklenike, garažne šatore ili vrtne šupe treba redovito provjetravati i čistiti od snijega ili leda. Slično tome, tijekom snježnih uvjeta snijeg ili led treba ukloniti iz tendi i pergola.
 • Staklenici, garažni šatori, šupe ili nadstrešnice trebaju biti sastavljeni, postavljeni i usidreni na tlo ili pravilno zgradu.
 • Ne čistite staklenike, garažne šatore, šupe ili nadstrešnice invazivnim sredstvima za čišćenje i ne izlažite ih kemikalijama na bilo koji drugi način.

Jamstvo ne pokriva štetu koju su prouzročile treće osobe ili drugu štetu nad kojom prodavatelj ili proizvođač proizvoda nije imao kontrolu. Jamstvo ne pokriva oštećenja ili nedostatke nastale nepravilnom uporabom ili održavanjem proizvoda. Jamstvo se ne odnosi na štete nastale nepovoljnim vremenskim uvjetima, nepažnjom ili nepravilnom montažom.

Kupci moraju pregledati robu po isporuci i odmah prijaviti sve otkrivene nedostatke ili oštećenja proizvoda, zajedno sa svim specifičnim okolnostima koje su se dogodile tijekom isporuke. Ako je moguće, kupci bi trebali napisati bilješke o oštećenjima ili nedostacima na dostavnici i dostaviti ih dostavnoj službi.

Opći jamstveni rokovi za proizvode navedene u internetskoj trgovini MaxyHome, u skladu s pravilima proizvođača i preporukama prodavatelja:

 1. Staklenici
  • Staklenici od polikarbonata i stakleni staklenici: 5-godišnje jamstvo na metalne dijelove i 10-godišnje jamstvo na polikarbonat.
  • Staklenici od polietilena: 2-godišnje jamstvo za fizičke osobe i jednogodišnje jamstvo za pravne osobe.
 2. Vrtne šupe: Za pojedince jamstveni rok je 2 godine, a za pravne osobe 1 godinu od datuma kupnje.
 3. Skladištni šatori/Prijenosne garaže: Za pojedince jamstveni rok je 2 godine, a za pravne osobe 1 godinu od datuma kupnje.
 4. Nadstrešnice za terasu i automobile
  • 5-godišnje jamstvo na metalne dijelove i 10-godišnje jamstvo na polikarbonatne krovove.
 5. Vrtni namještaj: Za pojedince jamstveni rok je 2 godine, a za pravne osobe 6 mjeseci od datuma kupnje.
 6. Kućni dodaci
  • 14-dnevno jamstvo povrata novca za robu široke potrošnje.

Ovi uvjeti i odredbe za jamstvene zahtjeve i povrat vrijede od datuma izdavanja do daljnjeg.

Celje, 19. siječnja 2023.