Novosti

Staklenici imaju mnoge prednosti

Staklenici imaju mnoge prednosti

Ne postoji definitivan odgovor na pitanje koja je vrsta staklenika – staklo, film ili polikarbonat, najbolja. Svaka vrsta ima svoje prednosti i nedostatke, stoga je potreban individualni pristup. Zato je LurShop.com tim za podršku tu da vam pomogne u vašim željama. Ne treba uvijek slijediti trendove i kupovati najnoviji novitet. Može se dogoditi da su stari i pouzdani materijali mnogo učinkovitiji za određene ciljeve od modernih i novih materijala.

Da biste napravili ispravan izbor morate odgovoriti na sljedeća pitanja: Zašto vam je potreban staklenik? Što ćete uzgajati u njemu? Koje je željeno područje? U kojoj sezoni će se staklenik koristiti? Koliko ćete vremena potrošiti na to? Koliko ste novca spremni potrošiti na to? O odgovorima na sva ova pitanja treba ozbiljno razmisliti.

Nije komplicirano pokriti staklenik filmom, a uvijek možete lako rastaviti krov ili zid od filma. Jedini nedostatak je činjenica da ćete morati ponovno instalirati film svake godine. Međutim, zimi možete zaboraviti na staklenik od folije, jer ako niste u mogućnosti posjetiti svoj staklenik i lopatom čistiti snijeg, još bolje.

Za zimu se folija demontira, a tlo prekriva snijegom, čime se osigurava prirodna vlažnost i temperatura za mikroorganizme koji žive u tlu. Tlo se duboko smrzava ako nije pokriveno snijegom i mikroorganizmi ugibaju, pa je zimi potrebno tlo staklenika pokriti stajnjakom ili snijegom, inače se tlo neće otopiti na vrijeme za sezonu.

Drugi važan aspekt je temelj staklenika. Trebate li napraviti temelje za svoj staklenik? Opet, svaki slučaj je individualan. S jedne strane staklenik koji stoji na temelju je trajniji, ali ako odlučite promijeniti mjesto staklenika, to će biti prilično komplicirano i skupo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)